Mevrouw Bonarius (92): “Fijn om even een praatje te maken”

“Ik kom al vijftig jaar bij dezelfde bakker, zolang wonen we hier al. Ik haal ook altijd hetzelfde: een pandabrood. Soms haal ik ook rozijnenbrood, zoute koekjes, roomboter allerhande of boterkoek. Oh,  gevulde koeken, die zijn ook lekker! Maar daar word je dik van, haha. Ik bestelde laatst een taart voor de verjaardag van mijn man. Als verrassing hadden ze er groot 95 op gezet, zo lief.

Helaas kan ik er niet meer alleen heen, ook niet met mijn rollator. Ruim een jaar geleden ben ik op straat gevallen. Ik weet er niets meer van, ik werd de volgende dag wakker in het ziekenhuis. De oorzaak bleek een lichte hersenbloeding te zijn. Het heeft me onzeker gemaakt en sindsdien durf ik niet meer alleen naar buiten. Door de hersenbloeding zie ik met één oog dubbel, heel vervelend. Mijn bril is nu aangepast, zodat ik er minder last van heb, maar ik zie niet helemaal goed.”

Sinds mijn val komt Claartje van Saar aan Huis elke week een paar uur bij ons. Met haar durf ik wel naar  buiten. We drinken een kopje thee en ze verschoont soms ons bed, dat is een klus! En dan gaan we boodschappen doen. We gaan altijd naar de bakker en naar de Albert Heijn, de slager, de drogist of de Primera. Fijn om even een praatje te maken en wat mensen te zien. Soms gaan mijn man en ik samen; hij met de rollator en ik hou me eraan vast, maar het voelt kwetsbaar. Met Claartje voelt het veilig én het is heel gezellig. Ze is een soort familie geworden.” 

Voor wie is Saar aan Huis?

Saar aan Huis, ook wel aanvullende mantelzorg genoemd, is er voor iedereen die behoefte heeft aan zorg en ondersteuning in en om het huis, in de meest brede zin: het doen van boodschappen, het  draaien van een wasje, het voorbereiden van een maaltijd, het houden van gezelschap, een spelletje doen, een wandeling maken of samen de krant lezen. Deze dienst is extra voordelig voor leden van STMR Ledenservice. Meer info of aanmelden voor deze dienst? Ga naar www.stmr.nl/services of bel 0900-8433.