Je wordt nu doorgeleid naar de website van Santé Partners. De zorgorganisaties STMR en Vitras gaan samen verder onder één naam: Santé Partners. Voor iedereen die zorg of ondersteuning nodig heeft, blijft Santé Partners een vertrouwd adres in de regio.

Begrepen

Elisabeth hof - Culemborg

In januari 2016 opende de Elisabeth hof in Culemborg haar deuren. In dit gebouw heeft Santé Partners een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie ontwikkeld. Deze speciale woonlocatie aan de Vuurvlinderlaan biedt plaats voor 32 bewoners.

In de Elisabeth hof wonen 16 bewoners beneden en 16 bewoners op de eerste verdieping. De woningen zijn onderverdeeld naar 4 woongroepen. De woningen bieden een vertrouwde en veilige omgeving. Er is een gezamenlijke huiskamer en iedere bewoner heeft ook een eigen zit-slaapkamer met badkamer en toilet, die met eigen spullen zelf in te richten is. Er is een prachtige binnentuin en mooie balkons boven waar bewoners de natuur kunnen beleven.

Huiselijk en betrokken

Doordat er een klein aantal bewoners in de woningen verblijft, is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Samen met de bewoners wordt bekeken wat ze graag willen doen. Ze pakken hierbij zoveel mogelijk dagelijkse zaken op, zoals koken, wassen en opruimen. Waar nodig krijgen ze hier ondersteuning bij. Daarmee hangt er een zeer huiselijke sfeer in de woning. Als familie kan je gewoon op bezoek komen zoals je gewend bent. Sociale contacten blijven zo een belangrijk onderdeel van het leven. De familie wordt van harte uitgenodigd met ideeën te komen. Zij kennen hun naaste immers het beste.

Welzijn

Naast een goede kwaliteit van zorg, is het welzijn van onze bewoners ook erg belangrijk in de Elisabeth hof. Dat uit zich in de bejegening, maar ook in de activiteiten die bewoners geboden worden. Zo is er een Tai-Chi groep, een zangkoor en organiseert de geestelijk verzorger ontmoetingsgroepen. Tussendoor is er regelmatig tijd voor een spelletje of wandeling buiten. Vrijwilligers helpen ons daarbij.

Onderaan de pagina lees je meer over het aanmelden voor deze woonlocatie.

 

Gerelateerde pagina's

Dementie

Dementie

Dementie heeft grote invloed op je leven en dat van de mensen om je heen. Je wordt langzaam aan meer afhankelijk van anderen. Jouw naasten krijgen te maken met steeds meer zorgtaken en verlies. We kunnen ondersteunen vanaf het eerste niet pluis gevoel tot zwaardere zorg in een later stadium van dementie.

Woonlocaties

Woonlocaties

We bieden een fijn thuis, waar je zoveel mogelijk zelfstandig kan wonen, maar wel de zorg en hulp krijgt die je nodig hebt. Dit kan in een huur appartement waar zorg en services dichtbij zijn. Of op één van onze kleinschalige woonlocaties voor mensen met dementie voor wie thuis wonen niet meer mogelijk is. Onderaan deze pagina vindt u ook ons kwaliteitsverslag '22 en kwaliteitsplan '24.

Hoe verloopt het aanmelden?

Heb je interesse in één van onze woonlocaties of wil je meer informatie? Je kunt via het contactformulier op onze website of via 0900 - 84 33 je interesse kenbaar maken. Bekijk hier de stappen.

Stap 1

Interesse en aanvraag oriënterend gesprek

Interesse in één van onze woonlocaties kun je kenbaar maken via het contactformulier op onze website of door te bellen met 0900 - 84 33. Je vraagt daarmee tevens een oriënterend en vrijblijvend gesprek aan met een zorgbemiddelaar. We kijken samen naar je persoonlijke situatie en brengen je zorgbehoeften in beeld.

Stap 2

Oriënterend gesprek Zorgbemiddeling

Tijdens het oriënterend gesprek hebben we het over jouw zorgvragen- en behoeften, gezondheid, mobiliteit, mantelzorg- en professionele netwerk, grenzen en het wachtlijsttraject. We geven advies over welke woonlocatie passend is en/of informeren over eventuele toekomstige mogelijkheden.

Stap 3

Rondleiding op woonlocatie

Als we elkaar gesproken hebben tijdens het oriënterend gesprek en er is behoefte aan een rondleiding op één of meerdere van onze woonlocaties dan zorgen we dat de locatie zelf een rondleiding met je plant. Na de rondleiding neem je contact op met zorgbemiddeling om af te stemmen op welke wachtlijst je terecht wil komen.

Stap 4

Wachtlijst begeleiding tot plaatsing

In de periode dat je op de wachtlijst staat, zal zorgbemiddeling regelmatig contact opnemen om vinger aan de pols te houden over je situatie. Je kunt uiteraard altijd zelf contact met ons opnemen. Op het moment dat er woonruimte vrij komt, zullen we je benaderen om de woonruimte te bezichtigen. Na de bezichtiging kun je ons bellen om door te geven of je het aanbod accepteert.

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop