Palliatief huisbezoek

U heeft te horen gekregen dat u niet meer kunt genezen van uw ziekte. Dat betekent niet direct dat u snel zult overlijden. Als genezing niet meer mogelijk is, richt de medische zorg zich op het remmen van de ziekte en/of het verminderen van de klachten. Daarbij speelt ‘kwaliteit van leven’ een belangrijke rol. We spreken dan van de palliatieve fase van de ziekte.

De gespecialiseerd verpleegkundige kan u en uw (huis-)arts ondersteunen bij de volgende vraagstukken:

- Moeilijk behandelbare lichamelijke symptomen zoals pijn, misselijkheid, benauwdheid of vermoeidheid.

- Problemen op psychosociaal gebied, zoals angst, somberheid of problemen in de thuissituatie

- Zingevingsvragen zoals “wat vind ik belangrijk in deze laatste fase en hoe geef ik daar vorm aan”

- Ondersteuning bij behandelingen en beslissingen rondom levenseinde

- Organiseren van de benodigde zorg in de laatste levensfase wanneer er verschillende hulpverleners betrokken zijn

Is een huisbezoek iets voor u?

De gespecialiseerd verpleegkundige met specifieke kennis van palliatieve zorg kan u en uw naasten ondersteunen en begeleiden in de palliatieve fase van uw ziekte. Zij kan een aanspreekpunt zijn in deze moeilijke periode van uw leven.
 Met een gespecialiseerd verpleegkundige kunnen u en uw naaste(n) in gesprek gaan over wat u bezighoudt, wat uw wensen zijn en welke mogelijkheden er zijn om passende hulp en ondersteuning te vinden. We kijken samen met u vooruit naar wat mogelijk kan gebeuren, de voorbereidingen en de te nemen beslissingen. De gespecialiseerd verpleegkundige bezoekt u regelmatig thuis en heeft regelmatig contact met uw huisarts.

Aanmelden voor een huisbezoek

Wanneer u gebruik wilt maken van een huisbezoek kan de wijkverpleegkundige, huisarts, specialist of andere betrokkene u aanmelden voor een palliatief huisbezoek. U kunt ook zelf contact opnemen met de klantenservice van STMR op 0900-8433. De gespecialiseerd verpleegkundige neemt binnen een week na aanmelding telefonisch contact met u op voor het maken van een afspraak. Aan deze huisbezoeken zijn geen kosten verbonden. Ook wanneer u nog geen directe verzorging en/of verpleging nodig heeft, kan de gespecialiseerd verpleegkundige u ondersteunen en begeleiden.

Persoonlijk contact?

Voor al uw vragen, bel met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord.

0900-8433

Zorg en locaties bij u in de buurt

Zoek op postcode of plaats