Wondverpleegkundige

Heeft u of degene voor wie u zorgt een wond die niet geneest of problemen met het stoma? De wondverpleegkundige biedt professionele wondzorg bij u thuis.

Voor wie?

De wondverpleegkundige is er voor patiënten met een verstoorde wondgenezing of stomaproblemen, maar ook voor degene die voor de patiënt zorgt (de mantelzorger), de (huis)arts en de verpleegkundige. De wondverpleegkundige biedt begeleiding, advies en ondersteuning, zowel bij bestaande wonden als preventief. 

Hoe werkt het?

De wondverpleegkundige geeft advies, instructie en voorlichting over de wondzorg of stomazorg, de leefstijl, behandeling en de gevolgen daarvan. Het hebben van een niet genezende wond of lekkend stoma betekent vaak een (grote) belasting, zowel voor de cliënt, maar ook voor de partner of naaste. Dit kan veel energie vergen en u soms ook isoleren van de buitenwereld. De gespecialiseerd verpleegkundige kijkt  samen met u, uw naaste en uw behandelaar (specialist/ huisarts) en verpleegkundige naar de zorgproblemen die door aandoening kunnen ontstaan. Indien nodig helpt ze u bij het inschakelen van andere hulpverleners, en kijkt ze naar hulpmiddelen die eventueel nodig zijn.

Samenwerking

De Wondzorgverpleegkundigen werken samen met de huisartsen in de gemeenten waar STMR actief is. Ook wordt samengewerkt met alle ziekenhuizen in de regio.  

Kosten, indicatie en vergoeding

Aan de hulp van onze wondverpleegkundige zijn voor de cliënt geen kosten verbonden.
Er is alleen een verwijzing nodig van uw behandelaar.

Contact

Neem contact op met de Klantenservice van STMR via 0900-8433.

Persoonlijk contact?

Voor al uw vragen, bel met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord.

0900-8433

Zorg en locaties bij u in de buurt

Zoek op postcode of plaats