In coronatijd

We zijn er voor u, juist nu!


Het coronavirus is ingrijpend en raakt iedereen op vele fronten. Als ouders van pasgeborenen en jonge kinderen is dit een spannende tijd. We geven u de aandacht, begeleiding en ondersteuning die u nodig heeft. Misschien niet altijd op de manier zoals we dat deden voor de Corona-crisis. Maar we  zijn er voor u. Juist nu!

Hoe zijn we er voor u in deze coronatijd? 

Locaties: Al onze locaties zijn geopend zoals u van ons gewend bent. Op dit moment is het nog niet mogelijk om naar de vrije inloopspreekuren te komen. Wilt u dat uw kindje gewogen of gemeten wordt buiten de gebruikelijke consulten? Neemt u dan contact op met uw jeugdverpleegkundige of onze klantenservice.

Consulten: Alle consulten vinden weer doorgang op het Consultatiebureau. Wanneer u vragen heeft, plannen we een telefonisch consult met u in. We nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden en uitleg en voorlichting te geven.

Zuigelingen huisbezoek: onze verpleegkundigen komen nog steeds op huisbezoek bij de geboorte van uw eerste kindje, ook als er verder geen klachten zijn. Bij een ouder kindje doen we het huisbezoek telefonisch, maar we bieden ook aan langs te komen indien u zorgen of twijfels heeft.

De hielprik: het screenteam komt nog steeds bij u op huisbezoek voor de hielprik. Ook als u als ouder positief getest bent op corona komen we op huisbezoek (ook weer met de juiste PBM).

De gehoorscreening: vanwege de uitbraak van het coronavirus was de gehoorscreening tijdelijk stopgezet vanaf 24 maart tot nader order. Inmiddels voeren wij ook de gehoorscreening weer uit zoals u van ons gewend bent tijdens ons huisbezoek. Ook is voor meer informatie een Q&A op de RIVM site beschikbaar.

Wat vragen wij van u als u naar het consultatiebureau komt:
We vragen we u rekening te houden met de volgende voorschriften wanneer u ons consultatiebureau bezoekt, om samen verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • We vragen u met 1 ouder en het kind dat het consult heeft te komen. Broertjes en zusjes dienen thuis te blijven of hiervoor moet andere opvang gezocht worden.
  • Draag een mondkapje
  • Probeer zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren tot andere ouders en medewerkers van het consultatiebureau.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst en vertrek. Desinfecteer voor- en na het aan- en uitkleden de aankleedkussens. Desinfectans is bij ons beschikbaar.
  • Wanneer u of uw kind verhoging of koorts heeft, (neus)verkouden is of hoest of in aanraking is geweest met een (bevestigd) besmet persoon, vragen we u contact op te nemen met de klantenservice.


Wanneer u twijfelt…

Schroom dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice of de vertrouwde verpleegkundige van het consultatiebureau. Ook staat er een e-mailadres in uw groeiboekje waarnaar u kunt mailen als u gebeld wilt worden. We helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen of de inschatting of u wel of niet kunt komen op het consultatiebureau.

Corona uitleg voor kinderen
Hoe zit het nu met dat corona virus? Wat leg jij ze uit? Kinderen merken er veel van: kinderdagverblijven en peuterspeelzalen zijn dicht, ze mogen niet meer met opa en oma knuffelen en zitten met ouders of verzorgers en broers en zussen thuis. Eline Claeys schreef dit verhaal om voor te lezen als je met kinderen over het Coronavirus (COVID-19) praat. Een kleurrijk prentenboek waarin op een simpele manier en met wat humor het coronavirus wordt uitgelegd aan kinderen. Dit kan je helpen bij de gesprekken of vragen die je kinder(en) hebben over corona. De Corona's op gezinsvakantie.

Consultatiebureau bij jou in de buurt

Zoek op postcode of plaats

22-wekenprik

Bescherm je baby tegen kinkhoest. Haal de 22-wekenprik bij een consultatiebureau bij jou in de buurt.

Folders JGZ

Alle folders over (borst)voeding, opgroeien, taalontwikkeling, gezondheid en meer.

Download hier de folders:

Spraak-taal 0-1½ jaar

Spraak-taal 1½-3 jaar

Spraak-taal 3-4 jaar

Duimen, vingerzuigen of de fopspeen

Open mond gedrag