Naam voor nieuwe kleinschalige woonvorm Geldermalsen

 

En de naam is geworden.... De Bloementuin

Groep 7 en 8 van de Basisschool Jan Harmenshof in Geldermalsen bedachten de naam voor de woonvorm voor mensen met dementie aan de Koningsweg; De Bloementuin. KleurrijkWonen bouwt hier in samenwerking met de STMR een speciale woonvorm voor mensen met dementie. De speciale woonlocatie is bestemd voor mensen waarvoor thuis wonen geen optie meer is. In mei dit jaar zijn de speciale groepswoningen gebruiksklaar en kunnen 32 bewoners met dementie er hun intrek nemen.

De Bloementuin

KleurrijkWonen en STMR schreven een wedstrijd uit voor de school. De leerlingen zijn direct in groepjes aan de slag gegaan en bedachten meerdere namen voor het gebouw maar ook voor de 4 woonkamers. Na lang beraad hebben we unaniem gekozen voor “De Bloementuin”. De jury vond dat deze naam uit alle inzendingen het best past bij de woonvorm die straks, als alles af is, een prachtige belevingstuin krijgt. Het is een vriendelijke, warme naam die past bij de huiselijke en betrokken zorg die geleverd wordt aan de bewoners. De woonkamers worden: Tulp, Hyacint, Krokus en Narcis genoemd. Samen met de naam van de woonvorm maakt het een prachtig geheel.


Prijsuitreiking

Tijdens de prijsuitreiking kregen de winnaars een spandoek met de namen overhandigd. En niet te vergeten hun echte prijs, een cadeaubon om te besteden bij een speelgoedwinkel. De kinderen mogen dit besteden voor (buiten)speelgoed voor op school.

 

Meer informatie of inschrijven

STMR heeft op verschillende plaatsen in Rivierenland speciale woonlocaties voor mensen met dementie. U vindt deze in in Rossum (De Eigenwaard), Lienden ('t Kulturhus)Culemborg (Elisabeth hof) en vanaf mei dit jaar dus ook in Geldermalsen (De Bloementuin)

Als u in een kleinschalige woonvorm wilt wonen, dan hebt u daarvoor een indicatie nodig, te weten een ZZP 5- of 7-indicatie. Bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) kunt u deze aanvragen. Wilt u daar ondersteuning bij of wilt u informatie over de kleinschalige woonvormen van STMR in Culemborg, Lienden, Rossum of Geldermalsen? Dat kan! Bel daarvoor met onze medewerkers van de Klantenservice 0900-8433 (€0,45 per gesprek). U kunt zich bij hen ook inschrijven als u in de toekomst in aanmerking wilt komen voor een van deze speciale woonlocaties.

Persoonlijk contact?

Voor al uw vragen, bel met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord.

0900-8433

Zorg en locaties bij u in de buurt

Zoek op postcode of plaats 

Wonen zoals thuis

Wonen voor mensen met dementie

Start film