De Bloementuin Geldermalsen feestelijk geopend

 

Op donderdag 11 mei was het feest aan de Koningsweg in Geldermalsen. Daar openden leerlingen van Basisschool Jan Harmenshof onder luid applaus De Bloementuin. Een mooi moment. Met het losmaken van een lint verscheen de naam en was de opening van de nieuwe kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie een feit.


 

Ron Axt, bestuurder van STMR en Jaap van Dam, bestuurder van KleurrijkWonen benadrukten die middag hoe trots zij zijn dat deze, voor Geldermalsen unieke, woonvorm gerealiseerd is. Ook burgemeester Miranda de Vries en wethouder Niko Wiendels spraken vol bewondering over het woonconcept voor mensen met dementie. Axt: ” Het is een woonvorm waarmee we nu en de toekomst optimaal inspelen op de individuele wensen van de bewoners en hun familie. Het draait hier niet alleen om zorg maar juist om het totale welzijn en de levenskwaliteit van mensen”. Bij de bouw is rekening gehouden met allerlei voorzieningen en innovaties op het gebied van domotica en zorgtechnologie die hieraan bijdragen. Jaap van Dam: “Wij zijn blij dat we opnieuw een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een passende woonomgeving voor mensen met dementie voor wie thuis wonen niet meer mogelijk is”.

Nieuwe Naam
Dat de leerlingen van de Jan Harmenshof de officiële opening verrichtten was geen toeval. Eerder dit jaar bedachten zij op verzoek van STMR en KleurrijkWonen al de naam van het gebouw en de namen van de 4 woongroepen. Na het officiële deel kreeg iedereen de kans om de woonvorm ook van binnen te bewonderen. ‘S avonds gingen de deuren open voor omwonenden en andere belangstellenden. De Bloementuin is voor velen een nieuwe buur, en kennismaken met elkaar hoort daar natuurlijk bij. De opkomst was erg groot. De reacties positief en hartverwarmend.

Huiselijk en betrokken
De eerste bewoners betrekken later deze maand hun nieuwe thuis. De Bloementuin biedt plaats aan 32 bewoners verdeeld over 4 woongroepen. Per woongroep is er een gezamenlijke woonkamer, maar iedere bewoner heeft ook zijn eigen zit-slaapkamer (met badkamer) die hij zelf kan inrichten met zijn eigen spullen. Familie kan gewoon op bezoek komen en sociale contacten blijven een belangrijk onderdeel van hun leven. Deskundige en betrokken medewerkers zijn 24 uur per dag aanwezig om de bewoners te verzorgen en begeleiden. Samen met een professional worden ontspanningsactiviteiten georganiseerd passend bij de (vroegere) interesses van de bewoners. Bewoners worden daarnaast, als zij dit prettig vinden, betrokken bij huishoudelijke activiteiten en gestimuleerd mee te helpen bij kleine taken; zo schilt de een de aardappelen en vindt een ander het fijn om de was te vouwen.

Meer informatie of inschrijven
Voor wonen in deze kleinschalige woonvorm is een indicatie noodzakelijk. Als u nog geen indicatie heeft, kan de Klantenservice van STMR u helpen met de aanvraag. Ook kunt u zich bij hen inschrijven. STMR heeft kleinschalige woonvormen in Culemborg, Rossum, Lienden en vanaf nu dus ook in Geldermalsen.

   
   

 

Wonen zoals thuis

Wonen voor mensen met dementie

Start film

Zorg en locaties bij u in de buurt

Zoek op postcode of plaats 

Persoonlijk contact?

Voor al uw vragen, bel met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord.

0900-8433