Interactieve voorlichtingsmiddagen belastingdienst Toeslagen

PERSBERICHT

Interactieve voorlichtingsmiddagen belastingdienst Toeslagen

Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers organiseert i.s.m. de Sociaal Raadslieden van STMR interactieve voorlichtingsmiddagen m.b.t. belastingzaken. Op deze voorlichtingsmiddagen zitten de Sociaal Raadslieden klaar om vragen te beantwoorden op het gebied van belastingen, toeslagen, Digid, MijnOverheid en de digitale berichtenbox. Deze voorlichtingsmiddagen worden vanaf medio september georganiseerd voor geïnteresseerde inwoners van de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar.

Mensen met een laag inkomen komen via de Belastingdienst in aanmerking voor allerlei verschillende toeslagen. Dit systeem is door de jaren heen zo ingewikkeld geworden, dat velen moeite hebben om te bepalen of ze  in aanmerking kunnen komen voor een van de Toeslagen. Bovendien werkt de Belastingdienst zo veel mogelijk digitaal, wat het invullen van formulieren voor velen bemoeilijkt.

Ook is het belangrijk om te controleren of de gegevens waar de Belastingdienst de Toeslagen mee berekend heeft, nog wel kloppen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de samenstelling van het huishouden, de hoogte van het inkomen en de huur. Dit voorkomt dat er terugbetaald moet worden of dat er soms te weinig wordt uitbetaald.

De Sociaal Raadslieden van STMR, werkzaam in de Liemers, ondersteunen inwoners hierbij tijdens hun open inloopspreekuren of door bijvoorbeeld belasting-invuldagen te organiseren.

Vanaf medio september worden de interactieve voorlichtingsmiddagen gehouden op de volgende data en locaties van Kunstwerk!:

12-09-2017  14:30 – 16:00 uur  in de bibliotheek in Duiven voor inwoners van Duiven en Westervoort
10-10-2017  14:30 – 16:00 uur in de bibliotheek in Zevenaar voor inwoners van Zevenaar
17-10-2017  14:30 – 16:00 uur in de bibliotheek in Lobith voor inwoners van Rijnwaarden

Deze voorlichtingsmiddagen zijn gratis en opgave van tevoren is niet nodig.