Plezier in Westlede met ZORA

Zorgrobot ZORA zorgt voor plezier in jubilerend Westlede

 

Als Zorgrobot ZORA begint te praten weten de bewoners van Zorgcentrum Westlede in Tiel niet wat hen overkomt. Nieuwsgierig en aandachtig kijken en luisteren zij naar wat komen gaat. Met het inzetten van de vogeltjesdans is de nieuwigheid er snel af. Bewoners die aanschoven bij het feestdiner in Westlede neuriën vrolijk en dansen enthousiast mee. De sfeer is duidelijk gezet als Bestuurder Ron Axt van STMR zijn toespraak voortzet.

45 jarig bestaan Westlede
‘Deze week bestaat Zorgcentrum Westlede 45 jaar en dat betekent feest. En als er iemand jarig is en je bent uitgenodigd voor het feestdiner, dan neem je een mooi cadeau mee. Een cadeau passend bij de jarige waarvan je wilt dat er veel plezier aan beleefd wordt’, aldus Axt. ‘Dat gaat met ZORA zeker goedkomen, ze is een echte entertainer en komt hier voorlopig wonen’.

Pakket aan positieve beleving
De verrassing is nog groter als Axt aankondigt dat ZORA wordt afgewisseld met haar grote broer Pepper, haar vriendje Paro, de therapeutische knuffelzeehond, en andere zorginnovaties zoals de tovertafel, de belevingstafel en de braintrainer. Allemaal vernieuwingen die ouderen activeren, laat lachen en bewegen en zorgen voor een positieve beleving! Axt: ‘En niet alleen de bewoners van Westlede in Tiel kunnen hiervan gaan genieten. We maken een slim roulatiesysteem waardoor deze technologische middelen gebruikt kunnen worden door en voor de bewoners in alle woonlocaties van STMR. Dus naast Westlede in Tiel ook in Rossum, Lienden, Culemborg en Geldermalsen. De komende tijd gaan we ervaringen op doen en leren hoe ZORA en de andere middelen een bijdrage leveren aan het plezier en welbevinden van onze bewoners’.

Geluksmomenten
Gerjo Gloudemans, manager Wonen en Behandeling: ‘Het is prachtig om te zien dat de inzet van technologie voor waardevolle momenten zorgt voor bewoners, mantelzorgers en zorgmedewerkers. En daar doen we het voor! Het is een aanvulling op en ondersteuning in de bestaande zorg. In Geldermalsen zien we de bewoners met dementie echt opleven. Met bijvoorbeeld de Tovertafel en Belevingstafel worden bewoners op een hele natuurlijke manier uitgenodigd om mee te doen met activiteiten. Met het brede pakket aan ondersteuningsmiddelen brengen we plezier op maat’.

Algemene folder

Zelfstandig (blijven) wonen in een eigen gekozen omgeving en zo veel mogelijk deelnemen aan het dagelijkse leven. STMR draagt hier graag aan bij.

Persvragen

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met:

STMR
Carla Kreuk, Marketing & Communicatie
E: ckreuk@stmr.nl
T: 0344-679423

Zorg en locaties bij u in de buurt

Zoek op postcode of plaats