BLOG Nog een keer door Roos van de Rijdt

Nog één keer..

Sinds mijn overstap van het ziekenhuis naar de thuiszorg, ben ik minder uren gaan werken. De extra vrije tijd die daardoor ontstond, wilde ik graag op een nuttige manier invullen. Ik had al van de Stichting Ambulance Wens gehoord, maar het kwam er eerder niet van om me aan te melden als vrijwilliger. Tot vorig jaar dus!

Voor degenen die de Stichting Ambulance Wens nog niet kennen: oprichter Kees Veldboer (ambulancechauffeur) kwam ruim 10 jaar geleden op het idee om laatste wensen mogelijk te maken voor bedlegerige, terminale patiënten. Inmiddels heeft de stichting 6 ambulances en ruim 240 vrijwilligers. Deze vrijwilligers komen uit het hele land en zijn in het dagelijks leven werkzaam (geweest) als chauffeur of verpleegkundige.

De wensen die worden aangevraagd zijn zeer uiteenlopend en kunnen dicht bij huis zijn (een ijsje eten op de hoek van de straat) of juist ver weg (terug naar iemands geboorteland om daar te overlijden). Niets is te gek!

Tijdens mijn werk bij Team Gespecialiseerde Verpleging heb ik regelmatig te maken met terminale cliënten. Ik hoor vaak dat iemand nog graag een bepaald uitstapje had willen maken, maar dat dat door het snelle verloop van de ziekte niet meer mogelijk is geweest. Als ik dan vertel over de Stichting Ambulance Wens, glooit er weer een sprankje hoop. En wat is er mooier dan iemands laatste wens laten uitkomen?!

Meer informatie of een wens aanmelden? Ga naar www.ambulancewens.nl