Maatregelen tegen verspreiding coronavirus

Tiel, 25 maart 2020

Let op: deze informatie kan, in verband met de snelle landelijke ontwikkelingen, op elke moment aangepast worden.

Santé Partners is voorbereid op een verdere verspreiding van het coronavirus. We volgen daarbij nauwgezet de richtlijnen van het RIVM. Voor alle vragen en antwoorden verwijzen we u dan ook naar de website van het RIVM.

Persoonlijke beschermingsmiddelen
Zoals bekend is er landelijk een groot tekort aan beschermingsmiddelen. We weten en begrijpen dat onze cliënten en collega’s (voornamelijk in de thuiszorg en bij de woonzorgcentra) zich zorgen maken over hun gezondheid en veiligheid. Santé Partners zet alles op alles om zo snel mogelijk en via alle kanten een voorraad beschermingsmiddelen, waaronder mondkapjes, te verkrijgen.

Thuiszorg
Voor thuiszorgcliënten geldt: de zorg gaat gewoon door. Onze medewerkers weten goed op welke ziekteverschijnselen ze bij zichzelf en bij u moeten letten en hoe ze eventueel moeten handelen. Wij geven geen handen en gebruiken beschermingsmiddelen zodra dit noodzakelijk is en wanneer deze voorradig zijn. Wij vragen u daarvoor begrip. Overigens is de huisarts de eerst aangewezen persoon om specifieke vragen te beantwoorden. Ook verwijzen wij naar het publieksinformatienummer: 0800-1351.

Zorgcentra
Op basis van de richtlijnen van het RIVM en de overheid hebben wij het besluit genomen om in principe geen bezoek meer toe te laten. Wij begrijpen dat deze keuze erg ingrijpend is. Het druist in tegen de openheid en toegankelijkheid die wij normaal gesproken bieden op onze locaties. We moeten in deze moeilijke tijd echter kiezen voor het belang en de gezondheid van al onze cliënten waarvoor wij zorg dragen.

Consultatiebureaus
Kom niet naar afspraken of inloopspreekuren op de consultatiebureaus wanneer u of uw kind last heeft van verkoudheid, hoesten of koorts (hoger dan 38 graden). Eén dag (24 uur) nadat de klachten over zijn kunt u het normale leven weer oppakken. Kijk voor alle maatregelen die het consultatiebureau heeft getroffen op www.stmrkindengezin.nl

Geen gehoorscreening door JGZ vanaf 24 maart tot in elk geval 6 april
Vanwege de uitbraak van het coronavirus is de gehoorscreening tijdelijk stopgezet, vanaf 24 maart tot in elk geval 6 april. Dit betekent dat de gehoorscreening pasgeboren baby’s op dit moment niet kan worden uitgevoerd door de JGZ. Alle partijen onderzoeken nu hoe pasgeborenen de gehoorscreening later alsnog kunnen krijgen. Het is nu nog niet duidelijk wanneer dit zal zijn Meer informatie hierover kunt u vinden op RIVM. Ook is voor meer informatie een Q&A op de RIVM site beschikbaar. “ De hielprikscreening gaat wel door.

Sociaal raadslieden
Sociaal raadslieden Duiven, Doesburg, Overbetuwe, Westervoort en Zevenaar: alle inloopspreekuren en (belasting)afspraken vervallen tot 6 april

Hebt u een afspraak staan met sociaal raadslieden dan nemen zij zelf contact met u op.
Hebt u vragen voor sociaal raadslieden of wilt u hulp bij de belastingaangiften of wil u voedselbank aanvragen of verlengen dan kunt u per e-mail of telefonisch contact opnemen met sociaal raadslieden via de onderstaande contactgegevens. Zij proberen u dan telefonisch of per e-mail zo goed mogelijk bij te staan. Wanneer dit niet mogelijk is zal sociaal raadslieden samen met u kijken voor een oplossing.

sociaalraadslieden@stmr.nl
0900-8433

Medewerkers
Uiteraard informeren wij ook onze medewerkers. Daartoe hebben we een aantal informatieflyers  verspreid. Indien één of meerdere medewerkers van ons besmet raken volgen wij de richtlijnen van de GGD/huisarts,

Wat kunt u verder zelf doen? Het is belangrijk enkele hygiënemaatregelen in acht te nemen:

  • Was de handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Hebt u toch nog vragen? Dan kunt u tussen 8.00 uur en 17.00 uur contact opnemen met onze Klantenservice: 0900-8433