Juiste zorg op de juiste plek: Samenwerking met Ambulancezorg Gelderland-Midden

Santé Partners gaat samen met zes andere thuiszorgorganisaties in de regio Arnhem vanaf 1 juli intensief samenwerken met Ambulancezorg Gelderland-Midden. De thuiszorgorganisaties werken al langere tijd intensief samen in de regio op het gebied van ongeplande verpleegkundige nachtzorg, waarbij de verpleegkundige nachtzorg voor alle extramurale cliënten van deze zorgorganisaties wordt verzorgd door één regionaal team op twee routes. Nu is daar een samenwerking met de Ambulancezorg bijgekomen.

Als er vanaf 1 juli 2020 in de nacht naar de meldkamer Ambulancezorg (MKA/MAN) wordt gebeld, wordt afgewogen of een bezoek van een ambulance noodzakelijk is, of dat een thuiszorgmedewerker de zorgvraag kan oppakken. Zo krijgt de cliënt de juiste zorgverlener aan het bed. Een mooie ontwikkeling om de zorg in de nacht doelmatiger en efficiënter te organiseren!

De samenwerkende thuiszorgorganisaties zijn: Santé Partners (STMR), STMG, Thuiszorg Groot Gelre (DrieGasthuizenGroep), Attent zorg en behandeling, Innoforte, Pleyade, en Insula Dei /Huize Kohlmann.