Cursus EHBO bij kinderen

Ieder jaar worden tienduizenden kinderen behandeld door een huisarts of in een ziekenhuis als gevolg van een ongeluk. Ongevallen met kinderen liggen altijd op de loer. Juist in en rondom het huis en tijdens hun spel gebeuren veel ongelukken. Kleine kinderen lopen meer risico omdat ze alles om zich heen onderzoeken. Onderzoek heeft uitgewezen dat juiste hulp, direct na het ongeluk, van levensbelang is voor het kind.


De cursus spoedeisende Eerste Hulp Bij kinder Ongelukken (EHBKO) is bedoeld voor ouders, verzorgers of gastouders van kinderen van nul tot ongeveer twaalf jaar. Tijdens de cursus wordt veel geoefend met speciale kinder- en babypoppen. Aan de orde komen onder meer: baby- en kinderreanimatie, behandeling verslikking, verdrinking, bewustzijnsstoornissen, hersenschudding, vergiftiging, verzorgen van wonden, brandwonden, bijen- en wespensteken etc. U heeft geen medische kennis nodig om de cursus te kunnen volgen. Na het volgen ontvangt u een geregistreerd certificaat*. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering.

Cursusopzet

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van drie uur en wordt verzorgd door Medac. Iedere cursist ontvangt een cursusboek waarin alle onderwerpen beschreven staan. De lessen worden gegeven door gespecialiseerde verpleegkundigen met veel ervaring in de spoedeisende hulpverlening en uitgebreide theoretische scholing.

Herhalingsbijeenkomst

Ieder jaar wordt er voor deze cursus een herhalingsbijeenkomst georganiseerd. U kunt daarmee dan uw EHBO kennis opfrissen en de geldigheid van uw certificaat verlengen. De herhalingsbijeenkomst is uitsluitend bedoeld voor mensen die de cursus ‘EHBKO bij Kinderen’ hebben gevolgd.

Data en locaties

Herhalingscursus EHBO bij kinderen 

- Tiel: 16-03-21 of 14-09-21
- Geldermalsen: 20-09-21
- Zaltbommel: 28-09-21

Elke cursusavond duurt van 19:30u tot 22:30u. De cursus en herhalingsbijeenkomst gaat door bij minimaal 8 deelnemers.

Kosten en aanmelden

Leden van de STMR Ledenservice ontvangen korting op deze cursus.

Volledige cursus 
Leden € 130 Certificaat Medac 
Niet-leden  € 150 Certificaat Medac

Voor € 19,95 extra krijgt u tevens een Certificaat Oranje Kruis.

Herhalingsbijeenkomst
Leden € 42 Certificaat Medac 
Niet-leden  € 62 Certificaat Medac

Voor € 19,95 extra krijgt u tevens een Certificaat Oranje Kruis.

Medac, Eerste Hulp Bij Kinder Ongelukken Aanmelden kan rechtstreeks via emailadres: info@medac-ehbko.nl. Vermeld in uw email
naast de datum van de gewenste cursus of herhalingsbijeenkomst, uw contactgegevens inclusief telefoonnummer en uw lidmaatschapsnummer van de ledenservice. 

* Dit is een Medac Certificaat van de organisatie die de cursus geeft. Heeft u voor uw beroep een professioneel Oranje Kruis Certificaat nodig is dit ook mogelijk.

Persoonlijk contact?

Voor al uw vragen, bel met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord.

0900-8433

Aanbieding

Met het lidmaatschap van de STMR Ledenservice ontvangt u naast relevante informatie, leuke kortingen op ons gehele assortiment.