Cursus Medical Kinetics

Maak je lijf soepel, krachtig en energiek door natuurlijke bewegingen. De lessen Medical Kinetics, kortweg MK, richten zich vooral op je buikspieren, rug en bekken. Met een juiste houding en ademhaling voorkom je klachten. Tijdens de training ontdek je welke bewegingen je leniger en energieker maken. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af.

Je lichaam zit ingenieus in elkaar: iedere beweging is een samenspel van spieren, botten en gewrichten. Recent onderzoek heeft uitgewezen, dat je lichaam meer gebaat is bij natuurlijke bewegingen dan bij snelle, repeterende oefeningen. Een doorsnee fitnessactiviteit belicht vaak eenzijdig een spiergroep en gaat voorbij aan het geheel. MK richt zich op dagelijkse bewegingen als lopen, liggen, staan, zitten, trekken, duwen, buigen en bukken. In een natuurlijk patroon komen deze allemaal aan bod.

In balans
Stress, een burn-out en een verkeerde werkhouding kunnen fysieke klachten veroorzaken. Door het volgen van MK-lessen kun je deze klachten voorkomen of oplossen. Verbeter je houding, versterk je spieren en leer je te ontspannen. MK brengt je lichaam en geest weer in balans.

Spiegel
Je volgt de MK-lessen in groepsverband. Zo kun je elkaar motiveren. Maar je krijgt ook veel individuele aandacht. Ieder mens is tenslotte uniek. We zoeken daarom naar de meest effectieve oefeningen voor elke deelnemer. Daarbij werken we ook met spiegels. We maken je attent op je houding en leren je die te verbeteren.

Professioneel
Je bent bij ons in professionele handen. Je cursusleider is een ervaren oefentherapeute Mensendieck die daarnaast de opleiding tot Medical Kinetics-docente heeft gevolgd. Dus iemand die verstand heeft van bewegen. Naast een verantwoorde lesopbouw, zorgt zij ook voor een ontspannen sfeer met prettige muziek.

Cursusopzet

De cursus bestaat uit dertien bijeenkomsten van een uur. De cursus is opgebouwd uit 3 workshops en tien oefenlessen. De cursus wordt gegeven door een Mensendieck- of Cesaroefentherapeut.

Datum en locatie

De cursus wordt twee maal per jaar aangeboden in Culemborg, Geldermalsen en Zaltbommel. De cursus start bij voldoende aanmeldingen.

Culemborg  Dinsdagavond 
Begintijd van de cursus wordt in overleg met de groep vastgesteld, 19:00u óf 19:30u

Geldermalsen  Maandagavond 
Begintijd van de cursus wordt in overleg met de groep vastgesteld, 19:00u óf 19:30u

Zaltbommel  Maandagavond van 19:00 - 20:00 

Kosten en aanmelden

De prijs is afhankelijk van de locatie waar de lessen plaats vinden. Dat betekent dat de cursus in de ene plaats goedkoper/duurder kan zijn dan in de andere plaats. Leden van de STMR ledenservice ontvangen korting.

Culemborg & Geldermalsen  
Prijs leden  € 105 
Prijs niet-leden  € 120 

De prijs in Culemborg en Geldermalsen is op basis van 13 lessen. De lessen worden gegeven door Medical Kinetics-Teacher Mary van Steenis. Aanmelden kan rechtstreeks via e-mailadres: cesar.geldermalsen.erichem@gmail.com of via telefoonnummer 0345 573111 / 0344 571518. Vermeld bij het aanmelden uw contactgegevens inclusief telefoonnummer en uw lidmaatschapsnummer van de STMR ledenservice. 

Zaltbommel  
Prijs leden  € 105 
Prijs niet-leden  € 130 

De prijs in Zaltbommel is op basis van 13 lessen. De lessen worden gegeven door Medical Kinetics-Teacher Trudie van den Berg. Aanmelden kan rechtstreeks via e-mailadres: t.vdberg@mail-adres.nl of via telefoonnummer 0418 662379. Vermeld bij het aanmelden uw contactgegevens inclusief telefoonnummer en uw lidmaatschapsnummer van de STMR ledenservice. 

Persoonlijk contact?

Voor al uw vragen, bel met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord.

0900-8433

Meld hier uw suggestie

Uw suggesties zijn altijd welkom.
Mail ons gerust!