Cursus Moeder en Kind

Voorkom klachten, volg de juiste voorbereiding op je bevalling, krijg inzicht in de ontwikkeling van je kind en pas de juiste voeding toe.

In de zwangerschapscursus ‘Moeder Kind’ bereidt je jezelf voor op een optimale bevalling en kraamperiode. Tijdens deze 13 lessen durende cursus sta jij en je kind centraal. De cursus bied informatie en advies zodat je voorbereid bent op de bevalling en tevens het herstel na de bevalling. Er zal aandacht worden besteed aan de ontwikkeling van het kind. Onder begeleiding van een ervaren Oefentherapeute Mensendieck en pedagogisch onderwijzer worden jij en je partner gereed gemaakt voor deze mooie gebeurtenis. Onderwerpen als de bevalling zelf, ontspanningstechnieken, voeding en de ontwikkeling van het kind komen aan bod en zullen jullie helpen je voor te bereiden op deze bijzondere tijd.

Voorkom klachten
Door oefeningen kun je voorkomen dat er teveel spanning wordt opgebouwd rond het bekken en de onderrug. Ook is het belangrijk dat je leert ontspannen, zowel in het algemeen als tijdens de bevalling. Door een paar eenvoudige oefeningen, die als rode draad door de cursus heen lopen, kun je dit leren en toepassen. 

Voorbereiding
Een goed begin is het halve werk. In de cursus leer je weeën op vangen en je leert de perstechniek.

Ontwikkeling
Op een eenvoudige en herkenbare manier leer je over de ontwikkeling van je kind, zoals de motoriek, gebarenontwikkeling en de zintuiglijke ontwikkeling.

Voeding
Je verkrijgt inzicht in de keuze van de voeding, en leert deze toe te passen tijdens de verschillende ontwikkelingsstadia van je kind.
Aan bod komen ook borst- en flesvoeding.

Praktische informatie

Wat is Moeder Kind cursus?
Met de cursus Moeder Kind cursus leer je klachten te voorkomen, je bereid je voor op de bevalling, je verkrijgt inzicht in de ontwikkeling en de voeding voor je kind.

Voor wie?
Voor iedere vrouw die voorbereidt wil zijn voor een optimale bevalling, kraamtijd en het moeder zijn. Vanaf ongeveer 24 weken zwanger.

Hoe vaak?
De cursus Moeder Kind bestaat uit dertien lessen van één uur. U volgt één keer per week een les waarvan acht voor de bevalling en vijf erna.

Wat neem je mee?
Voor het volgen van een Moeder en Kind cursus heb je een handdoek en makkelijk zittende kleding nodig.

Wat zijn de kosten?
€95,-

Leslocatie
Praktijk Mensendieck
H.W van Heelstraat 24
5327 AH  HURWENEN

Aanmelden en meer informatie
Trudie van den Berg
Telefoon 0418-662379
E-mail: t.vdberg@mail-adres.nl

Voor een optimale voorbereiding op je bevalling en een goede start met je kind.