Cursus Valpreventie tredzeker en stabiel bewegen

Vallen in en om huis komt relatief vaak voor. Zo kan het niet opmerken van een drempel of een losliggend tapijt al een val veroorzaken. Hoewel een val slechts in een seconde is gebeurd, kunnen de gevolgen groot zijn. Naast lichamelijke gevolgen kan ook de angst om nog eens te vallen het plezier in het leven behoorlijk verpesten. Gelukkig zijn valongevallen vaak goed te voorkomen door bijvoorbeeld aanpassingen in huis of met evenwichtsoefeningen. STMR biedt een valpreventiecursus met concrete oefeningen en tips waardoor u zich vol vertrouwen zult voelen.

Voor wie?

Voelt u zich wel eens onzeker bij het lopen en vraagt u zich daarbij af of u in wisselende situaties over voldoende evenwicht beschikt om vallen te voorkomen? Of hebt u nog wel een goede balans, maar wilt u graag tips en oefeningen ter voorkoming van vallen? Dan is deze cursus iets voor u.
Bij ziekte of lichamelijke gebreken adviseren wij u om vooraf even contact op te nemen met uw docent.

Cursusinhoud

Tijdens deze cursus die uit drie bijeenkomsten bestaat gaat u onder begeleiding van een deskundige docent aan de slag met nuttige tips, theorie, en praktijkgerichte oefeningen die thuis veilig kunnen worden gedaan. Er wordt gekeken naar het eigen beweegpatroon en hoe dit verbeterd kan worden ter voorkoming van vallen. U zult zich zekerder gaan voelen en leert zich anders te bewegen.

Waar en wanneer?

De cursus vindt plaats in Tiel op woensdag woensdag 6, 13 en 20 november van 13.30-15.00 uur.

Kosten en aanmelden

De prijs voor deze cursus is € 58,00. Lid van de STMR Ledenservice, dan betaalt u slechts € 52. Aanmelden voor de Ledenservice kan eenvoudig via de website, klik hier.
Afhankelijk van uw polis vergoeden veel zorgverzekeraars vaak ook een groot deel van de kosten van de cursussen van STMR. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Deze cursus wordt georganiseerd door onze partner Vitras.
U kunt zich aanmelden voor een cursus via het aanmeldformulier aan de rechterzijde. Op deze cursus cursusvoorwaarden van toepassing, klik hier om ze te lezen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het cursusbureau van Vitras via telefoonnummer: 0900 - 82 123 82 (maandag t/m donderdag, 08.30-14.30) of e-mail: cursusbureau@vitras.nl.