Cursus stoppen met roken

Locatie: Zadelstede 6 te Nieuwegein. Bij genoeg aanmeldingen uit de Betuwe wordt er ook een cursus in Tiel georganiseerd.

Datum: 20, 27 maart, 10, 17, 24 april, 8 & 15 mei van 19:00 tot 20:30 uur.

 

Het Stoppen met Roken aanbod

Je kunt als lid van de STMR Ledenservice deelnemen aan de groepscursus 'Rookvrij! Ook jij?' die wordt verzorgd door SineFuma. Deze cursus wordt gefaciliteerd door STMR. Je kunt als je dat wilt ook je partner deel laten nemen aan het programma, zodat je in je thuissituatie ook maximale steun krijgt.

 

Het programma heeft als doel:

- je inzicht te geven in je eigen rookgedrag;

- je bewust te maken van het proces van gedragsverandering wat noodzakelijk is om succesvol te  kunnen stoppen met roken en om succesvol gestopt te blijven;

- je te leren op welke wijzen je een terugval (weer gaan roken) kunt voorkomen;

- je net als 82% van de eerdere deelnemers aan het programma rookvrij te maken.

 

Het programma bestaat uit zeven wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur in een groep van 8-16 deelnemers. Tijdens de bijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan bod:

- de voor- en nadelen van stoppen met roken;

- uitleg en advies over medicijnen en nicotinevervangers;

- hoe je elkaar positief kunt steunen bij het stoppen;

- hoe om te gaan met trek in een sigaret;

- hoe blijf je ook in de toekomst gestopt;

- tips en adviezen voor jou persoonlijk.

 

Wie is SineFuma?

SineFuma is een organisatie gespecialiseerd in programma's om te stoppen met roken. Alle trainers en begeleiding van SineFuma zijn opgenomen in het landelijke Kwaliteitsregister voor stoppen met roken. SineFuma is gecertificeerd bij het RIVM Centrum voor Gezond Leven. Meer informatie over SineFuma en de training ‘Rookvrij! Ook jij?’ is te vinden op www.rookvrijookjij.nl.

 

Kosten?

STMR vindt het belangrijk dat deelname aan de cursus geen directe kosten met zich meebrengt voor diegenen die daadwerkelijk de uitdaging om te stoppen willen aangaan. De kosten worden in eerste instantie daar waar mogelijk bij de zorgverzekeraars van de deelnemers gedeclareerd. Hierbij wordt meestal geen gebruik gemaakt van het eigen risico. Het overzicht van wat welke verzekeraar vergoedt vindt u hier: https://www.rookvrijookjij.nl/stoppen-met-roken/wat-kost-stoppen-met-roken.

 

Hulpmiddelen

Tijdens de training bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van nicotine vervangende middelen/ medicatie. Dit verhoogt de stopkans en hierover word je tijdens het traject voorgelicht. Mocht je ervoor kiezen om gebruik te maken van hulpmiddelen, zoals medicatie of nicotine vervangende middelen, dan zijn de eventuele kosten hiervan voor de deelnemer zelf. Iedere zorgverzekeraar vergoedt de hulpmiddelen in combinatie met de training voor 100% maar hanteert hierbij wel het eigen risico. Wanneer er voor jou dus geen eigen risico meer open staat bij je zorgverzekeraar zijn ook de hulpmiddelen kosteloos.

 

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer weten over de training of je aanmelden klik dan hier.