Training Opkomen voor je zelf

Ben jij tussen de 12 en 17 jaar en heb je vaak ruzie of durf je geen “nee” te zeggen? Vind je het moeilijk contact te leggen en wil je leren beter om te gaan met complimenten of kritiek? Doe dan mee met deze training.

Je vindt het lastig om “nee” te zeggen tegen je familie, je vrienden of je leraar. Je vindt het moeilijk je mening te zeggen en om vrienden te maken. Als je ergens binnen komt waar je niemand kent voel je je ongemakkelijk en onzeker. Je hebt vaak het gevoel dat je het verkeerde zegt of doet. 
Door het aanleren van goede sociale vaardigheden kunnen we je hiermee helpen en kunnen contacten met anderen makkelijker verlopen.  Dus blijf hier niet mee zitten, maar doe mee met deze training!

In de training leer je omgaan met voor jou  lastige situaties. Je komt veel over jezelf te weten door met  andere deelnemers te praten en door situaties te oefenen. Onderwerpen in de training zijn onder andere: kennismaken, contact leggen, opkomen voor jezelf, reageren op pesten en omgaan met complimenten en kritiek. Onder begeleiding van twee trainers helpen wij je in deze training op weg om je sterker te voelen en sociaal vaardiger te zijn.

Cursusopzet

De training is bedoeld voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar. 
Het bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. Er kunnen maximaal 12 deelnemers deelnemen.

Kosten

De groep wordt gesubsidieerd door de gemeenten.
Je betaalt een eigen bijdrage van € 12,50 voor de gehele training.

Overige informatie

Deze training wordt alleen aangeboden via de middelbare scholen in de regio. Informeer hier eens naar bij het Schoolmaatschappelijk Werk, bij je mentor of zorgcoördinator in je school.
Scholen kunnen informatie over deze training aanvragen via het contactformulier.  Download hier de flyer.

Persoonlijk contact?

Voor al uw vragen, bel met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord.
Manuela van Eeuwijk, klantenservice

0900-8433