Workshop: Kleding en Make-up

Tijdens de tweedaagse workshop Kleding en Make-up leert u hoe u zich gemakkelijk kunt voelen in uw kleding en welke make-up hierbij helpt. Er zal één dag worden stilgestaan bij het thema Kleding en Kleur en de andere dag focussen we ons op make-up.


Kleding

Kleren maken de man en de vrouw! Op uw gemak voelen in kleding: dat is een goed begin van elke dag. Kleding heeft 3 bepalende kenmerken:

  • Kleding staat: met betrekking tot kleuren
  • Kleding zit: met betrekking tot de pasvorm of de stof
  • Kleding ligt: met betrekking tot uw persoonlijkheid, uw stijl en uw smaak

Het grote voordeel ‘van op zekere leeftijd zijn’, is dat u niet meer aan de modetrends mee hoeft te doen.

  • U heeft u een positief eigen-wijze kledingstijl ontwikkeld
  • U draagt kleding waarin u straalt en waarin u zich thuisvoelt

Tijdens deze workshop gaan we op interactieve wijze samen op hoofdlijnen horen, zien en doen wat kleur, pasvorm en stijl inhoudt. We kijken naar kleur, voelen aan stoffen en wisselen informatie uit over diverse soorten stijlen. We praten over nu en vroeger! Kijk eens thuis op een foto van vroeger: wat voor (kleur, pasvorm,stijl) kleding droeg u en weet u nog hoe u zich voelde?

Kleding is als het huis waarin u woont. U wilt dat het bij u past, u wilt u er goed in voelen. Op uw gemak, verzorgd. Over de kleuren en de inrichting van uw thuis denk u wel even na. Kleur en kleding helpen u om net zo kiesk(l)eurig te zijn bij de 'aankleding' van uzelf.

Verzoek: breng 1 kledingstuk mee die u lange tijd NIET (meer) draagt.

Make-up

Make-up (visagie) is het vakgebied dat zich bezighoudt met het accentueren van de sterke, mooie gezichtskenmerken en het camoufleren of corrigeren van de mindere. Het woord “visagie” is afgeleid van het Franse woord visage, dat “gezicht” betekent. Ontdek uw stralende -ogen-blik door dagmake-up.

In deze workshop gaat u aan de slag om uw natuurlijke schoonheid te benadrukken (accentueren) en naar uw bevinding de ‘minnetjes’ te camoufleren. U leert uw gezicht 'te zien' door de kapstok van uw gezicht, t.w. de wenkbrauwen. U maakt kennis met het licht-/donkerprincipe, leert foundation en poeder op een juiste manier aanbrengen. En hoe u uw mond laat spreken en uw ogen te doen stralen. U bent uw eigen model. U bent welkom zonder of met make-up.

Wat neemt u mee:

  • Uw make-upspullen incl. demake-up, kwasten, wattenstaafjes, tissues (eventueel tonic of dagcrème).
  • Een spiegel, die u op tafel zet en waarin u goed uw gezicht ziet!

Zo ontdekt u hoe u met uw eigen materialen ook thuis weer aan de slag kunt.

Het is bewezen dat vrouwen zich met make-up zelfverzekerder voelen.

Waar en wanneer?

De workshop Kleding en Make-up bestaat uit twee bijeenkomsten in Tiel. Iedere bijeenkomst duurt van 13:30 tot 15:30 uur.

Waar? STMR Hoofdkantoor, Siependaallaan 1, 4003 LE Tiel
Wanneer? 25 en 27 juni om 13:30 uur

Aanmelden?

U kunt zich aanmelden voor deze inspirerende cursus door hier te klikken!

De kosten voor deze workshop zijn € 19,95. Leden van de STMR Ledenservice krijgen 10% korting en betalen dus slechts €17,95 voor deze workshop.

Bent u nog geen lid? Klik hier om u direct aan te melden en te profiteren van het ledenvoordeel voor deze cursus en veel meer!