Yoga op je eigen tempo en niveau

Lida Sassenus (57): “ Je eigen tempo, je eigen niveau” 

Meer bewust

“Dankzij yoga ben ik me veel meer bewust van mijn lichaam en weet ik hoe ik mijn grenzen kan bewaken. Nu voel ik het als ik te veel van mezelf of van mijn lichaam vraag, bijvoorbeeld op mijn werk of tijdens het tuinieren. Daarin had ik echt wat te leren. Ik besefte dat ik vaak ’s avonds in bed al bezig was met verplichtingen van de volgende dag.

Verdrietige periode

Twee en een halfjaar geleden maakte ik een erg verdrietige periode door; mijn beide ouders overleden kort na elkaar. Ik had er veel stress van en kreeg allerlei lichamelijke klachten. Plus mijn drukke baan… Ik raakte volledig in de knoop. Mijn huisarts adviseerde me om aan yoga te gaan doen. Om te leren ontspannen en mijn hoofd leeg te maken. Ik dacht dat het zweverig zou zijn, maar dat is het absoluut niet.

Grenzen bewaken 

Peter Tuasela is een heel betrokken en bevlogen docent. Hij had heel snel door hoe ver ik kon gaan. ‘Het is geen wedstrijd’, zegt hij wel eens. ‘Doe de oefeningen in je eigen tempo, op je eigen niveau.’ Ik heb geleerd hoe ik mijn hoofd stil krijg en mijn lichaam kan ontspannen. Het gaat om je grenzen bewaken, je lichaam respecteren, lenigheid, concentratie, balans en ontspanning. Dat is goed voor jong en oud.

Ander mens

Ik wil het zeker blijven doen. Thuis doe ik nu regelmatig ontspanningsoefeningen, overdag en ’s avonds. Het helpt me ook om beter in slaap te vallen. Ik ga vaak hollend en gestresst naar de les toe en kom als een ander mens terug. De hele dag voelt anders na de yogales. Er is rust.”  

Maak kennis met yoga!

U kunt terecht bij yogadocent Peter Tuasela in Geldermalsen en Eck en Wiel. Iedere week wordt een les gegeven. 

Prijs: € 96,- per kwartaal 
Voor STMR leden: € 90,- per kwartaal
Proefles gratis.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.stmr.nl/yoga 

Direct aanmelden

Aanmelden kan rechtstreeks via e-mailadres: peter@yogawoerden.nl of per telefoon: 06-4125 9782. Vermeld bij het aanmelden uw contactgegevens inclusief telefoonnummer en uw lidmaatschapsnummer van de STMR Ledenservice.