Alarmering

Dierbaren of professionals snel ter plaatse

Eén druk op de knop is voldoende om hulp in te schakelen. Een geruststellende gedachte voor u en uw naasten.

Wat is alarmering?

U woont zelfstandig thuis, maar u bent op zoek naar meer veiligheid. Alarmering maakt het mogelijk om met een gerust gevoel thuis te wonen. In geval van nood kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week, eenvoudig en snel uw contactpersoon of professionele zorg van STMR oproepen.

Hoe werkt het?

Voor alarmering werkt STMR samen met FocusCura. U draagt een hals- of polszender met alarmknop waarmee u vanuit uw woning op ieder moment een alarmoproep kunt doen. U krijgt dan contact met een medewerker van de zorgcentrale die u vraagt wat er aan de hand is en hulp inschakelt.

Wie komt mij helpen als ik een alarmoproep heb gedaan?

Wie er bij u langs komt, is afhankelijk van het abonnement:

  • - uw zelf gekozen contactpersonen (sociale alarmopvolging), of
  • - een zorgmedewerker van STMR (professionele alarmopvolging).

Sociale alarmopvolging

U geeft zelf contactpersonen op die gebeld kunnen worden als u alarmeert. Bijvoorbeeld een familielid, buurman en een vriend. U zorgt dat zij een sleutel van uw huis hebben, zodat zij naar binnen kunnen wanneer de centrale een melding aan hen doorgeeft. Wilt u zich aanmelden voor alarmering met opvolging door eigen contactpersonen, klik dan op onderstaande oranje knop. U komt dan bij het aanmeldingsformulier van FocusCura. Daar staan ook de kosten vermeld.

Sleutelkluis

Kiest u voor sociale alarmopvolging dan raden wij aan om ook een sleutelkluis bij uw voordeur en/of centrale toegangsdeur op te hangen. Via de sleutelkluis kunnen uw contactpersonen uw woning betreden, evenals zo nodig ingeschakelde hulpdiensten.
Meld u aan om een sleutelkluis te huren en te laten installeren.

 

Professionele alarmopvolging

Ontvangt u al zorg van STMR? Dan kunt u er ook voor kiezen om professionele opvolging van STMR te ontvangen. De centrale neemt dan contact op met een zorgmedewerker van STMR. Die komt bij u langs voor de nodige hulp. Deze zorg wordt dan gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.

  
Voor meer informatie, zie de algemene voorwaarden voor professionele alarmopvolging.

Persoonlijk contact?

Voor al uw vragen, bel met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord.

0900-8433

Korting voor leden!

Met het lidmaatschap van de STRM Ledenservice ontvangt u naast relevante informatie, leuke kortingen op ons gehele assortiment.

Slechts € 22,20!

Meld u nu aan voor de ledenservice

Meer informatie

- Leveringsvoorwaarden personenalarmering en professionele opvolging

STMR Personenalarmering voldoet aan de eisen van het WDTM Ketenkeurmerk Persoonsgebonden Alarmeringsdiensten.

 

MaaltijdserviceHeerlijke vriesverse maaltijden bij u thuis.

Lid van de STMR Ledenservice? Dan betaalt u geen bezorgkosten.

Wijzigingen doorgeven

Gaat u verhuizen, heeft u een nieuwe huisarts, een ander rekeningnummer of is er iets anders wat u aan ons door wilt geven? Stuur dan een e-mail naar ledenservice@stmr.nl of bel met onze Klantenservice.