Valdetectie

Een valdetector is een slim apparaat dat uw bewegingen analyseert. Het is een klein apparaat dat gebruikt kan worden om handmatige alarmen te produceren wanneer de drager gevallen is. Bovendien kunnen de valdetectoren van STMR ook een val herkennen en automatisch een alarm versturen.

STMR biedt twee soorten valdetectoren, de iVi en de Vibby. Welke past het beste bij uw wensen?  

iVi

Wanneer de iVi een gebeurtenis detecteert en deze beoordeelt als een val, zal de gebruiker gewaarschuwd worden door een geluidssignaal en het oplichten van een groene LED. Deze detectiefase duurt 20 seconden. In het geval van een vals alarm heeft de drager 10 seconden om het alarm te annuleren via de annuleerknop.

Draagopties van de iVi

Deze valdetector kan op drie verschillende manieren gedragen worden. Het kan via een riemclip, broche- of hemdclip en als halssnoer. 

 

Alarmtypes iVi

Er zijn verschillende opties waarop er alarm kan worden geslagen, namelijk handmatig of automatisch. 

Er zit een knop op de valdetector en deze kan de drager handmatig indrukken. Vervolgens start hij een oproep naar de alarmcentrale.

Verder kan de iVi ook automatisch vallen herkennen. Meer specifiek; wanneer de drager is gevallen en niet in staat is om de knop in te drukken, herkent de iVi alsnog de val en wordt er een oproep gestart naar de alarmcentrale.

De iVi kan gepersonaliseerd worden naar de drager. Hierbij wordt rekening gehouden met de lengte van de drager, de draagoptie en de gewenste gevoeligheid. Dit zal uw monteur allemaal verzorgen.

Vibby 

De Vibby valdetector wordt gebruikt voor het automatisch activeren van noodoproepen in geval van ernstige valpartijen met daaropvolgend onbeweeglijkheid (bijvoorbeeld als gevolg van bewusteloosheid). Daarnaast heeft het een belknop waarmee handmatig een noodoproep kan worden geactiveerd. De Vibby kan als polsband en halssnoer gedragen worden.

Hoe werkt de Vibby? 

Zodra de valdetector een schok registreert, begint het apparaat de gebeurtenis te analyseren. Als er de volgende dertig seconden geen beweging is, zal er een noodoproep worden gestart. Dit zorgt ervoor dat alleen ernstige vallen met daaropvolgende onbeweeglijkheid worden gemeld. Tien seconden voordat de noodoproep definitief wordt geactiveerd, trilt de valdetector. Dit geeft de gebruiker de mogelijkheid om een vals alarm te voorkomen door simpelweg zijn arm te bewegen.

Functies van de Vibby

De valdetector kan worden gecombineerd met de andere vormen personenalarmeringen die door STMR worden aangeboden. Bovendien is de polsband van deze valdetector gemaakt van duurzaam materiaal, is slechts 18 mm breed, is stofdicht en beschermt tegen tijdelijke onderdompeling in water.

De polsband heeft, afhankelijk van de ruimte, over het algemeen een bereik van 250 meter buitenshuis.

Valdetectie aanvragen en meer informatie

Wilt u valdetectie aanvragen? Vul dan online het formulier in of bel naar de Ledenservice: 0900-8433 (keuze 2).

Voor meer informatie kunt u bellen naar 0900-8433 (keuze 2) of een e-mail sturen naar ledenservice@stmr.nl.