Wonen met dementie

 

Zelfstandig wonen is een groot goed. Maar met dementie of Alzheimer is thuis wonen soms geen optie meer. Vanwege persoonlijke veiligheid of omdat meer zorg nodig is dan familie en hulpverleners thuis kunnen bieden. Voor mensen met dementie waarvoor thuis wonen niet meer mogelijk is bouwt STMR speciale woonlocaties.

Beschermd wonen

In de speciale woonlocaties is (waar nodig) sprake van toezicht, is aandacht voor het welzijn van de bewoners en wordt zorg geleverd in een huiselijke sfeer. Elke bewoner wordt gezien als een unieke persoon met eigen normen en waarden, die gerespecteerd worden. Doordat er een klein aantal bewoners in de woningen verblijft, is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Samen met de bewoners wordt bekeken welke dagindeling door de bewoner als zinvol wordt geacht. Familieparticipatie is daarbij mogelijk en wenselijk. Aan de ene kant omdat de bewoner daardoor het gevoel van ‘thuis’ gemakkelijk kan oproepen, aan de andere kant omdat het voor familieleden belangrijk is dat men zich in onze locaties gekend weet en welkom voelt.

Medewerkers en (para)medici handelen allen in de geest van de visie van STMR: de bewoner staat centraal en alles wordt in het werk gesteld om de bewoner goede zorg en ondersteuning te verlenen in deze levensfase. Onze medewerkers zijn deskundig en werken met passie. Ze zijn oprecht geïnteresseerd in het welzijn en welbevinden van de bewoners en nemen de tijd voor hun vragen of de vragen van de familie.

De speciale woonlocaties van STMR vindt u in Rossum (De Eigenwaard), Lienden ('t Kulturhus), Culemborg (Elisabeth hof) en Geldermalsen (oplevering medio 2017).

Meer informatie of inschrijven
Als u in een kleinschalige woonvorm wilt wonen, dan hebt u daarvoor een indicatie nodig, te weten een ZZP 5- of 7-indicatie. Bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) kunt u deze aanvragen. Wilt u daar ondersteuning bij of wilt u informatie over de kleinschalige woonvormen van STMR in Culemborg, Lienden, Rossum of Geldermalsen? Dat kan! Bel daarvoor met onze medewerkers van de Klantenservice 0900-8433. U kunt zich bij hen ook inschrijven als u in de toekomst in aanmerking wilt komen voor een van deze speciale woonlocaties.

Persoonlijk contact?

Voor al uw vragen, bel met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord.

0900-8433

Wonen zoals thuis

Wonen voor mensen met dementie

Start film

Zorg en locaties bij u in de buurt

Zoek op postcode of plaats