De Bloementuin Geldermalsen

 

In mei 2017 opende STMR de deuren van De Bloementuin, de nieuwe woonvoorziening voor mensen met dementie. Deze speciale woonlocatie aan de Koningsweg biedt plaats voor 32 bewoners en is uniek voor Geldermalsen. Hier is aandacht voor het welzijn van de bewoners en wordt zog geleverd in een huiselijke sfeer door betrokken medewerkers.

Veilig en vertrouwd
In de zogenaamde kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie zijn vier groepswoningen. Bewoners krijgen de beschikking over een eigen studio met badkamer en een gezamenlijke gezellige huiskamer met open keuken. Medewerkers en (para)medici handelen allen in de geest van de visie van STMR op kleinschalige zorg: de bewoner staat centraal en alles wordt in het werk gesteld om de bewoner goede zorg en ondersteuning te verlenen in deze levensfase. Net als in de andere speciale woonlocaties van STMR bepalen de bewoners zelf het ritme. Zij pakken zo veel mogelijk dagelijks voorkomende zaken zoals koken, wassen, opruimen zelf op en krijgen daar waar nodig ondersteuning. Daarmee hangt er een zeer huiselijke sfeer in de woning. 

Unieke woonlocatie
Doordat er een klein aantal bewoners in de woningen verblijft, is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Samen met de bewoners wordt bekeken welke dagindeling door de bewoner als zinvol wordt geacht. Familieparticipatie is daarbij noodzakelijk. Aan de ene kant omdat de bewoner daardoor het gevoel van ‘thuis’ gemakkelijk blijft behouden, aan de andere kant omdat het voor familieleden belangrijk is dat men zich in onze locaties gekend weet en welkom voelt. STMR heeft ook kleinschalige woonvormen voor mensen met dementie in RossumLienden en in Culemborg.

Meer weten?
Als u in een kleinschalige woonvorm wilt wonen, dan hebt u daarvoor een indicatie nodig, te weten een ZZP 5- of 7-indicatie. Bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) kunt u deze aanvragen. Wilt u daar ondersteuning bij, wilt u informatie over de andere kleinschalige woonvormen van STMR in Rossum, Culemborg of Lienden? Dat kan! Bel daarvoor met onze Klantenservice 0900-8433. U kunt zich bij hen ook inschrijven als u in de toekomst in aanmerking wilt komen voor wonen in een van deze speciale woonlocaties.

De Bloementuin
Koningsweg 22
Geldermalsen

Persoonlijk contact?

Voor al uw vragen, bel met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord.

0900-8433

Wonen zoals thuis

Wonen voor mensen met dementie

Start film

Zorg en locaties bij u in de buurt

Zoek op postcode of plaats