Eigenwaard Rossum

"Mijn moeder kan hier wee helemaal zichzelf zijn."

In De Eigenwaard in Rossum, een speciale woonlocatie voor mensen met dementie, hangt een zeer huiselijke sfeer. Door de locatie bij De Vaste Burcht maken de bewoners ook écht deel uit van de Rossumse leefomgeving.

Huiselijk en betrokken
Medewerkers en (para)medici handelen allen in de geest van de visie van STMR op kleinschalige zorg: de bewoner staat centraal en alles wordt in het werk gesteld om de bewoner goede zorg en ondersteuning te verlenen in deze levensfase. Net als in de andere speciale woonlocaties van STMR bepalen de bewoners zelf het ritme. Zij pakken zo veel mogelijk dagelijks voorkomende zaken zoals koken, wassen, opruimen zelf op en krijgen daar waar nodig ondersteuning. Hier is aandacht voor het welzijn van de bewoners en wordt zog geleverd in een huiselijke sfeer door betrokken medewerkers.

Vertrouwd en veilig
De kleinschalige woonvorm bestaat uit twee woningen: één voor zes en één voor acht personen. De woningen bieden een vertrouwde en veilige omgeving. Er is een gezamenlijke woonkamer, maar iedere bewoner heeft ook zijn eigen zitslaapkamer met badkamer en toilet, die hij zelf kan inrichten met zijn eigen spullen. Als familie kunt u gewoon op bezoek komen zoals u gewend bent. Sociale contacten blijven zodoende een belangrijk onderdeel van het leven.

De Eigenwaard
De Vaste Burcht 45
5328ES Rossum

Meer weten?
Als u in een kleinschalige woonvorm wilt wonen, dan hebt u daarvoor een indicatie nodig, te weten een ZZP 5- of 7-indicatie. Bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) kunt u deze aanvragen. Wilt u daar ondersteuning bij, wilt u informatie over de andere kleinschalige woonvormen van STMR in Culemborg, Lienden of Geldermalsen? Dat kan! Bel daarvoor met onze Klantenservice 0900-8433. U kunt zich bij hen ook inschrijven als u in de toekomst in aanmerking wilt komen voor wonen in een van deze speciale woonlocaties.

Persoonlijk contact?

Voor al uw vragen, bel met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord.

0900-8433

Wonen zoals thuis

Wonen voor mensen met dementie

Start film

Zorg en locaties bij u in de buurt

Zoek op postcode of plaats