Eigenwaard Rossum

"Mijn moeder kan hier wee helemaal zichzelf zijn."

In De Eigenwaard in Rossum, een speciale woonlocatie voor mensen met dementie, hangt een zeer huiselijke sfeer. Door de locatie bij De Vaste Burcht maken de bewoners ook écht deel uit van de Rossumse leefomgeving.

Huiselijk en betrokken
Medewerkers en (para)medici handelen allen in de geest van de visie van STMR op kleinschalige zorg: de bewoner staat centraal en alles wordt in het werk gesteld om de bewoner goede zorg en ondersteuning te verlenen in deze levensfase. Net als in de andere speciale woonlocaties van STMR bepalen de bewoners zelf het ritme. Zij pakken zo veel mogelijk dagelijks voorkomende zaken zoals koken, wassen, opruimen zelf op en krijgen daar waar nodig ondersteuning. Hier is aandacht voor het welzijn van de bewoners en wordt zog geleverd in een huiselijke sfeer door betrokken medewerkers.

Vertrouwd en veilig
De kleinschalige woonvorm bestaat uit twee woningen: één voor zes en één voor acht personen. De woningen bieden een vertrouwde en veilige omgeving. Er is een gezamenlijke woonkamer, maar iedere bewoner heeft ook zijn eigen zitslaapkamer met badkamer en toilet, die hij zelf kan inrichten met zijn eigen spullen. Als familie kunt u gewoon op bezoek komen zoals u gewend bent. Sociale contacten blijven zodoende een belangrijk onderdeel van het leven.

Uitbreiding aantal appartementen
Op 8 juli jl. hebben Santé Partners en Woonstichting De Kernen een samenwerkingsovereenkomst getekend met betrekking tot de uitbreiding van de woonzorglocaties De Vaste Burcht en De Eigenwaard in Rossum. Deze worden vanaf september 2019 verbouwd door De Kernen. Hiermee borgt Santé Partners dat zij de komende jaren kwalitatief goede zorg kan blijven bieden.

De Eigenwaard wordt uitgebreid en daarmee kan Santé Partners aan de toenemende vraag voldoen naar woningen voor ouderen met dementie. Het aantal appartementen van De Eigenwaard wordt van 14 naar 30 uitgebreid, waarvan in tien appartementen scheiden van wonen en zorg mogelijk is. Ook hier kunnen echtparen wonen waarvan één van de partners dementie in een vergevorderd stadium heeft.

Ron Axt, directeur-bestuurder Santé Partners: “Met de verbouwing van De Vaste Burcht en De Eigenwaard realiseren we toekomstgericht wonen én komen we tegemoet aan de vraag van inwoners van de gemeente. Het past bovendien bij de ambities van Santé Partners om de komende zeven jaar 600 nieuwe zorgwoningen te realiseren.”

Leven, wonen en meedoen zoals bewoners willen
Voor het verbouwen van beide locaties is goed gekeken naar de wensen van de bewoners. Deze wensen zijn vertaald in een plan. Zo ontstaan in De Eigenwaard voor de bewoners meer bewegingsmogelijkheden. Daarnaast komt er een mooie tuin. 

Jan Boot, adjunct-directeur De Kernen: “De Kernen zorgt voor zorgeloos wonen in Rossum, nu en morgen. Daarom hebben we samen gekeken naar wat er vandaag de dag mogelijk is om De Vaste Burcht en De Eigenwaard toekomstbestendig te maken voor de ouder wordende mensen in Rossum en omgeving.”

Gerjo Gloudemans, manager Wonen en Behandeling van Santé Partners is van mening dat de bewoner voorop moet staan. “Wij staan ervoor dat mensen zoveel als mogelijk kunnen leven, wonen en meedoen zoals zij dat willen. En daarvoor is een diversiteit aan woonconcepten nodig.” 

De Eigenwaard
De Vaste Burcht 45
5328ES Rossum

Meer weten?
Als u in een kleinschalige woonvorm wilt wonen, dan hebt u daarvoor een indicatie nodig, te weten een ZZP 5- of 7-indicatie. Bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) kunt u deze aanvragen. Wilt u daar ondersteuning bij, wilt u informatie over de andere kleinschalige woonvormen van STMR in Culemborg, Lienden of Geldermalsen? Dat kan! Bel daarvoor met onze Klantenservice 0900-8433. U kunt zich bij hen ook inschrijven als u in de toekomst in aanmerking wilt komen voor wonen in een van deze speciale woonlocaties.

Persoonlijk contact?

Voor al uw vragen, bel met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord.

0900-8433

Wonen zoals thuis

Wonen voor mensen met dementie

Start film

Zorg en locaties bij u in de buurt

Zoek op postcode of plaats