Elisabeth hof Culemborg

In januari 2016 opende de Elisabethhof in Culemborg haar deuren. In dit gebouw heeft STMR een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie ontwikkeld. Deze speciale woonlocatie aan de Vuurvlinderlaan biedt plaats voor 32 bewoners.

Huiselijk en betrokken
Medewerkers en (para)medici handelen allen in de geest van de visie van STMR op kleinschalige zorg: de bewoner staat centraal en alles wordt in het werk gesteld om de bewoner goede zorg en ondersteuning te verlenen in deze levensfase. Net als in de andere speciale woonlocaties van STMR bepalen de bewoners zelf het ritme. Zij pakken zo veel mogelijk dagelijks voorkomende zaken zoals koken, wassen, opruimen zelf op en krijgen daar waar nodig ondersteuning. Hier is aandacht voor het welzijn van de bewoners en wordt zog geleverd in een huiselijke sfeer door betrokken medewerkers.

Veilige omgeving
De woningen bieden een vertrouwde en veilige omgeving. Er is een gezamenlijke huiskamer en iedere bewoner heeft ook een eigen zitslaapkamer met badkamer en toilet, die hij zelf kan inrichten met zijn eigen spullen. Er is een prachtige binnentuin waar bewoners de natuur kunnen beleven. Familie en vrienden kunnen op bezoek komen wanneer ze willen, zoals thuis! Sociale contacten blijven zodoende een belangrijk onderdeel van het leven. De familie wordt van harte uitgenodigd met ideeën te komen.

Meer weten?
Als u in een kleinschalige woonvorm wilt wonen, dan hebt u daarvoor een indicatie nodig, te weten een ZZP 5- of 7-indicatie. Bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) kunt u deze aanvragen. Wilt u daar ondersteuning bij, wilt u informatie over de andere kleinschalige woonvormen van STMR in Rossum, Lienden of Geldermalsen of wilt u zich direct aanmelden? Dat kan! Bel daarvoor met onze Klantenservice 0900-8433. U kunt zich bij hen ook inschrijven als u in de toekomst in aanmerking wilt komen voor wonen in een van deze speciale woonlocaties.

Elisabeth hof
Vuurvlinderlaan 1 
4105 TG Culemborg

Persoonlijk contact?

Voor al uw vragen, bel met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord.

0900-8433

Wonen zoals thuis

Wonen voor mensen met dementie

Start film

Zorg en locaties bij u in de buurt

Zoek op postcode of plaats