Het Kulturhus Lienden

In 't Kulturhus in het prachtige dorp Lienden heeft STMR een unieke, kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie. Deze speciale woonlocatie aan biedt plaats voor 32 bewoners. 

Huiselijk en betrokken
Medewerkers en (para)medici handelen allen in de geest van de visie van STMR op kleinschalige zorg: de bewoner staat centraal en alles wordt in het werk gesteld om de bewoner goede zorg en ondersteuning te verlenen in deze levensfase.Net als in de andere speciale woonlocaties van STMR bepalen de bewoners zelf het ritme. Zij pakken zo veel mogelijk dagelijks voorkomende zaken zoals koken, wassen, opruimen zelf op en krijgen daar waar nodig ondersteuning. Hier is aandacht voor het welzijn van de bewoners en wordt zog geleverd in een huiselijke sfeer door betrokken medewerkers.

Veilig en vertrouwd
Bewoners hebben de keuze uit twee woonconcepten, namelijk groepswonen en individueel wonen. De woningen bieden een vertrouwde en veilige omgeving. Er is een gezamenlijke huiskamer, maar iedere bewoner heeft ook zijn eigen zitslaapkamer die hij zelf kan inrichten met zijn eigen spullen. In de prachtige belevingstuin kunnen de bewoners de natuur elk seizoen beleven. STMR vindt het belangrijk dat de bewoner zich door onderlinge contacten met andere bewoners, familie, vrijwilligers en medewerkers zich “thuis” voelt.

Kleinschalige woonvorm Kulturhus Lienden
Kon. Beatrixplein 5 en 7
4033 GZ Lienden

Meer weten?
Als u in een kleinschalige woonvorm wilt wonen, dan hebt u daarvoor een indicatie nodig, te weten een ZZP 5- of 7-indicatie. Bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) kunt u deze aanvragen. Wilt u daar ondersteuning bij, wilt u informatie over de andere kleinschalige woonvormen van STMR in Rossum, Culemborg of Geldermalsen? Dat kan! Bel daarvoor met de Klantenservice 0900-8433. U kunt zich bij hen ook inschrijven als u in de toekomst in aanmerking wilt komen voor wonen in een van deze speciale woonlocaties.

 

Er is een prachtige binnentuin waar bewoners de natuur kunnen beleven.

Persoonlijk contact?

Voor al uw vragen, bel met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord.

0900-8433

Zorg en locaties bij u in de buurt

Zoek op postcode of plaats