Gespecialiseerd Verpleegkundige Dementiezorg

De gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie, hun naasten en mantelzorgers. Een gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert, ondersteunt, regelt zorg en helpt keuzes te maken.Voor wie? 

Heeft u of degene voor wie u zorgt dementie en heeft u behoefte aan advies en ondersteuning? De gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg helpt vanaf het vermoeden van dementie of een eventuele diagnose tot aan het overlijden of enkele maanden na opname. 

Hoe werkt het? 

De gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg zorgt dat de persoon met dementie zo lang mogelijk thuis kan wonen. Een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven is het uitgangspunt. Zowel voor de persoon met dementie als voor de mantelzorger. De gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg ondersteunt, geeft advies en begeleiding op het gebied van:

  • het ziektebeeld;
  • problemen of aandoeningen die met dementie samen kunnen hangen;
  • medicatie en therapie;
  • het regelen van zorg en ondersteuning;
  • omgaan met verdriet en verlies;
  • ondersteuning van de mantelzorger(s).

De gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg onderhoudt contacten met alle betrokkenen, zoals mantelzorgers, huisarts, thuiszorg en instanties.

Kosten, indicatie en vergoeding

Aan de hulp van de gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg zijn geen kosten verbonden. Het kan zijn dat u een verwijzing nodig heeft. De gespecialiseerd verpleegkundige dementiezorg houdt contact met uw huisarts en kan dit voor u voor regelen.

Wilt u weten of de hulp in úw situatie vergoed wordt?
Neem dan contact op met de Klantenservice van STMR via 0900-8433.

Wachttijden

Casemanagers Dementie zijn beschikbaar in de gemeenten/regio’s: Arnhem, Bommelerwaard, Rivierengebied, Lingewaard en Overbetuwe. Informatie over wachttijden en wachtlijsten vindt u op de website van het netwerk dementie in uw gemeente. Zoek op internet op 'netwerk dementie' en de naam van uw gemeente. Er is meestal geen wachttijd. Mocht er toch een wachttijd zijn, kunt u bij uw zorgverzekeraar terecht voor wachtlijstbemiddeling.
Voor meer informatie, neem contact op met de Klantenservice van STMR via 0900-8433.

Persoonlijk contact?

Voor al uw vragen, bel met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord.

0900-8433

Zorg en locaties bij u in de buurt

Zoek op postcode of plaats