Oncologieverpleegkundige

De oncologieverpleegkundige begeleidt en ondersteunt mensen met kanker en hun naasten in de thuissituatie. Met advies, informatie en voorlichting over onder andere voeding, medicijnen, bijwerkingen, hulpmiddelen, mantelzorg en voorkomen van overbelasting.

Voor wie?

Als u kanker krijgt is dat voor u en uw naasten een ingrijpende gebeurtenis. In de periode van ziekte en herstel komt er veel op u af. De oncologieverpleegkundige begeleidt en ondersteunt u en uw omgeving in deze periode. Ook als er geen herstel meer mogelijk is, helpt ze u bij lichamelijke klachten, psychisch-sociale problemen en vragen over zingeving (zie ook palliatieve zorg).

Hoe werkt het?

De oncologieverpleegkundige komt bij u thuis voor ondersteuning, advies en begeleiding op het gebied van:

- voeding;
- medicijnen;
- vermoeidheid en pijn in het dagelijkse leven;
- bijwerkingen en gevolgen van behandeling zoals chemotherapie, bestraling en hormoontherapie;
- inzet van hulpmiddelen en zorg zoals huishoudelijke hulp en thuiszorg;
- mantelzorg en voorkomen van overbelasting;
- werk en kanker.

De oncologieverpleegkundige werkt nauw samen met de huisarts, het ziekenhuis, en de wijkverpleegkundige. De bezoeken kunnen in overleg  meerdere keren herhaald worden. Ook telefonisch contact is mogelijk.

Kosten, indicatie en vergoeding

Aan de hulp van onze oncologieverpleegkundige zijn geen kosten verbonden. U heeft geen verwijzing nodig. U kunt zichzelf aanmelden of één van uw hulpverleners kan dit doen.

Wilt u weten of de hulp in úw situatie vergoed wordt?
Meestal is één telefoontje voldoende. Wij regelen de meeste zaken dan voor u. Neem contact op met de Klantenservice van STMR via 0900-8433.

Persoonlijk contact?

Voor al uw vragen, bel met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord.

0900-8433

Zorg en locaties bij u in de buurt

Zoek op postcode of plaats