Onbezorgd opgroeien en opvoeden

‘Dat ik altijd terecht kan voor vragen over mijn kinderen, geeft me een gerust gevoel.’

Baby’s en peuters maken een enorme ontwikkeling door. En niet op alle situaties, heeft u zelf meteen een antwoord. Onze medewerkers van Jeugdgezondheidszorg adviseren u dan graag. Ze spelen in op vragen over ondermeer spelen en leren, opgroeien, gedrag, verzorging, slapen en slaapproblemen, veilige woonomgeving en de gezondheid van uw kind.   

U vindt de medewerkers van de Jeugdgezondheidszorg bij het consultatiebureau en lokale inloopspreekuren. Ook kunnen zij bij u thuis langskomen. Onze medewerkers zijn er voor (ouders van) kinderen tot en met vier jaar.

Ouderchat
Vragen over je kind van 0-18 jaar? Chat er over met een jeugdverpleegkundige op de Groeigids Ouderchat. Maandag t/m vrijdag 18.00-20.00 en zaterdag en zondag 8.30-22.00

Kijk hier voor meer informatie over opgroeien en opvoeden. U vindt er filmpjes en folders en flyers over verschillende onderwerpen in de verschillende levensfasen.

Hoe zijn we er voor u in deze coronatijd?
Het coronavirus is ingrijpend en raakt iedereen op vele fronten. Als ouders van pasgeborenen en jonge kinderen is dit een spannende tijd. Er zijn veel onzekerheden. Vinden de consulten nog wel plaats? Hoe zit het met de vaccinatie? Gaat de hielprik nog wel door? We geven u de aandacht, begeleiding en ondersteuning die u nodig heeft. Misschien niet altijd op de manier zoals we dat deden voor de crisis. Maar we helpen u wél via andere vormen en kijken samen naar de best passende oplossing. Juist nu! Lees hier hoe we er voor u zijn in deze coronatijd.

22wekenprik zwangeren

Bescherm je baby tegen kinkhoest. Haal de 22wekenprik bij een consultatiebureau bij jou in de buurt. Voor meer info kijk op 22wekenprik.nl

De 22 wekenprik beschermt jou en je baby tegen kinkhoest. Dit is voor baby’s een zeer ernstige ziekte. Kinkhoest is een erg besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie. De bacterie maakt een gifstof aan. Hierdoor ontstaan hoestbuien die wel maanden kunnen doorgaan. Baby’s kunnen het erg benauwd krijgen en in ademnood komen. Baby’s krijgen in Nederland al een vaccinatie tegen kinkhoest. Maar dat kan pas als ze 2 maanden oud zijn. Dat betekent dat ze de eerste maanden na de geboorte nog niet beschermd zijn tegen kinkhoest. En juist dan zijn ze kwetsbaar. Je kunt jezelf tijdens je zwangerschap laten vaccineren tegen kinkhoest. Je baby is dan vanaf dag 1 beschermd tegen de ziekte. Je kunt de prik halen vanaf de 22e week van je zwangerschap. Daarom de naam 22 wekenprik.

Afspraak maken
Vanaf 16 december 2019 krijgen alle zwangere vrouwen de 22 wekenprik gratis aangeboden. Om de 22 wekenprik te halen, maak je zelf een afspraak met het consultatiebureau op 0900 - 8433. De arts of verpleegkundige geeft je dan meer uitleg over de vaccinatie. Ook krijg je tijdens de afspraak meteen informatie over de vaccinaties die je baby later krijgt aangeboden in het Rijksvaccinatieprogramma.

Folders JGZ

Alle folders over (borst)voeding, opgroeien, taalontwikkeling, gezondheid en meer.

22-wekenprik

Bescherm je baby tegen kinkhoest. Haal de 22-wekenprik bij een consultatiebureau bij jou in de buurt.

Consultatiebureau bij jou in de buurt

Zoek op postcode of plaats

Handige Apps

Jaarverslagen JGZ

Download hier de jaarverslagen van Jeugdgezondsheidszorg 2014.

Algemeen jaarverslag

Buren
Culemborg
Geldermalsen
Lingewaal
Maasdriel
Neerijnen
Tiel
Zaltbommel