Maatschappelijk werk

‘Ik had net dat steuntje in de rug nodig om mijn leven weer op de rit te krijgen.’

Vragen en problemen, groot of klein, horen bij het leven. Meestal komt u daar zelf op eigen kracht of met steun van uw directe omgeving wel uit. Maar als dat niet lukt of u wilt het bespreken met een deskundige buitenstaander, dan kunt u terecht bij het Maatschappelijk Werk.

Deskundige hulp

Samen met u zoekt de maatschappelijk werker naar een passende oplossing voor uw hulpvraag. U kunt met veel verschillende vragen en problemen bij Maatschappelijk Werk terecht, bijvoorbeeld als het gaat over financiën of administratie, relaties, echtscheiding, opvoeding, rouw of verlies, werk en huiselijk geweld.
Daarnaast bieden wij verschillende cursussen en trainingen aan.
 

Aanmelden en kosten

Maatschappelijk Werk van STMR is er voor inwoners van de gemeenten Buren, Doesburg, Duiven, Overbetuwe, Zevenaar en Tiel. Aanmelden kan via onze klantenservice, telefoonnummer 0900-8433 of via het contactformulier. Voor Maatschappelijk Werk hoeft u niet te betalen.

In de gemeenten Buren, Doesburg, Duiven, Overbetuwe en Zevenaar is bezoek aan het AMW alleen mogelijk op afspraak. In de gemeente Tiel kunt u gebruik maken  van de inloopspreekuren zoals vermeld op de website.

De kracht van Groepswerk

Deelnemen aan een groep van het Maatschappelijk Werk kan een prettige manier zijn om ervaringen te delen, van elkaar te leren en elkaar te steunen. De ontdekking dat je niet de enige bent die een bepaald probleem heeft, werkt heel positief. In het groepswerk wordt er niet alleen maar gepraat. We doen ook oefeningen en werken in sub-groepjes of duo’s. Met werkvormen en een programma stemmen we altijd af op wat bij de groep past. De deskundige begeleiding zorgt er samen met de deelnemers voor dat er respectvol met elkaar wordt omgegaan en dat er een veilig en stimulerend leerklimaat ontstaat. In een groep sta je nooit alleen! Wil je zien wat het groepswerk voor jou kan betekenen? Kijk dan hieronder naar de film ‘De kracht van Groepswerk’.

Persoonlijk contact?

Voor al uw vragen, bel met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord.

0900-8433