Schoolmaatschappelijk werk

Werken aan een leuke schooltijd

Soms loop je als leerling tegen zaken aan die je niet prettig vindt of waar je niet uitkomt. Problemen thuis, gepest worden, je eenzaam voelen, alcohol- en drugsgebruik of ruzies met leerlingen of leraren. De schoolmaatschappelijk werkers van STMR kunnen je dan verder helpen.

Zij helpen je de situatie op te lossen of te verbeteren. Vaak zal je eigen school ons inschakelen. De schoolmaatschappelijk werker maakt vervolgens een afspraak met je om te kijken wat we het beste kunnen doen. Al deze gesprekken zijn strikt vertrouwelijk. Als we denken dat het goed is om ook anderen te betrekken bij de oplossing, overleggen we dat altijd eerst met je. En meestal ben je in enkele gesprekken weer klaar om er sterker tegenaan te gaan. 

Schoolmaatschappelijk werk van STMR wordt geboden op basisscholen, middelbare scholen en MBO in de Gemeenten Culemborg, Geldermalsen, Neerijnen, Overbetuwe, Tiel en Zevenaar.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht op je school, bijvoorbeeld bij je mentor, intern begeleider of studieloopbaanbegeleider.

Persoonlijk contact?

Voor al uw vragen, bel met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord.

0900-8433